Digitaaliset kaksoset kulttuurialan ekosysteemin elvyttämisessä (UKKE029)

Toteuttajat: Aalto-korkeakoulusäätiö, Humanistinen ammattikorkeakoulu

Aalto-yliopisto ja Humak logot

Toteutusaika 1.5.2021–31.8.2023

***

Tapahtumat ja julkaisut

Hankkeessa järjestetään mm. tietoiskuja ja seminaareja, jotka löydät Tapahtumat-sivulta sekä

https://www.facebook.com/DigitaalisetKaksosetHanke

https://www.facebook.com/groups/digitaalisetkaksoset

Hankkeeseen liittyviä julkaisuja on koottu Julkaisut-sivulle.

***

Animaatioita – Lasten kirjaseikkailu Hanasaaressa

la 22.4.2023 klo 11 – 15 Lasten kirjaseikkailu Hanasaaressa, Espoossa

Järjestäjä: Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus,
Animaatioita klo 11 – 14 Hanasaaren Dynamit-salissa (Aalto-yliopisto / MeMo)

Tapahtuma on maksuton. Ohjelmassa satuja, kertomuksia, työpajoja, teatteria ja animaatioita. Voit lainata ja ostaa kirjoja. Lisätietoja: https://www.hanaholmen.fi/event/lasten-kirjaseikkailu-hanasaaressa/

***

Hanketta ennakoiva artikkeli Kohti digitaalisia kaksosia löytyy Aalto-yliopiston ja Humakin yhteisessä julkaisussa: Luovien alojen nykytila, näkymät ja kasvupotentiaali Creve 2.0 – Yrityspalvelut ja yhteistyömallit hankkeen tuloksia ja visioita.

Hanke on osarahoitettu Uudenmaan liiton myöntämällä Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahalla (UKKE-rahoitus).

Tavoitteet: 1) digitaalisten kaksosten tuottaminen, tuotantojen kehittäminen ja digitaalisten innovaatioiden tuotteistaminen sekä 2) niistä syntyvien sovellusten edistäminen erityisesti taide-, tapahtuma- ja kulttuurialoilla ja 3) Digitaaliseen kulttuuriin liittyvän osaamisen lisääminen ja syventäminen kulttuurin tekijöiden, ammattilaisten ja tuottajien tms. keskuudessa myös yleisökäyttäytymisen, toimintatapojen ja kuluttajien intressien muutoksista.

Keskeiset toimenpiteet

Hanke koostuu viidestä työpaketista: WP1 Kulttuurialan digitaalinen kaksonen – ekosysteemin rakentaminen, WP2 Fotorealistinen 3D digitaalinen kaksonen & kulttuuritoiminnan tehostaminen, WP3 Osaamisen siirto living lab-toiminnan kautta, WP4 Uudenlaiset digisisällöt, palvelut, arvoketjut ja toimintamallit sekä WP5 Ohjaus, vuorovaikutus ja vaikuttavuus.

Uudenmaan liitto logo