Euroopan unionin osarahoittama – Uudenmaan liitto

Tarvekartoitus – osallistu kyselyyn!

Kuinka yrityksemme voi valmistautua tuleviin rakennetun ympäristön lainsäädännön muutoksiin ja mitkä pätevyydet meiltä puuttuvat? Kuinka tehdä as-built BIM-mallien käyttöönottoprosessista sujuvamman? Jos kaipaatte vastauksia näihin kysymyksiin, olemme täällä teitä varten! 

Osallistu kyselyyn linkin kautta https://forms.office.com/e/biKn496HQY viimeistään 1.6.2024 ja kerro, miltä nykyiset BIM-prosessit näyttävät. Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-20 minuuttia.

Tutkimuksen tuloksia esitellään alan tilaisuuksissa, kotimaisissa ja kansainvälisissä konferensseissa, ammattijulkaisuissa, blogeissa, kirjoissa sekä hankkeen muussa viestinnässä. Lisätietoa kyselystä ja tapahtumista hankkeen pääsivuilta.

***

Tulevat tapahtumat

Toni Rantanen: Avoimien paikkatietoaineistojen integrointi pelimoottorissa

ma 14.5.2024 klo 14 – 15 Avoimien paikkatietoaineistojen integrointi pelimoottorissa, Toni Rantanen, Aalto-yliopisto

Pelimoottorit tuovat uusia ulottuvuuksia perinteisten paikkatietoaineistojen sekä liikennedatan käyttöön.

Tervetuloa kuulemaan, miten kaupungin laajuisia paikkatietoaineistoja, kuten julkisen liikenteen sijaintitietoa, voidaan integroida kaupunkimalliin pelimoottorissa eri rajapintojen kautta. Esityksen aiheesta pitää Toni Rantanen, Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta.

Lisätietoa: https://positio-lehti.fi/tapahtumat/avoimien-paikkatietoaineistojen-integrointi-pelimoottorissa/

***

BIM-toteumamallinnuksen tämänhetkiset käytännöt ja ratkaisut -seminaari

Aika: Keskiviikkona 5.6.2024 klo 14 –16:30
Paikka: Urban3, c/o Maria 01, Lapinlahdenkatu 16, Rakennus 3, 2. krs, 00180 Helsinki
Tilaisuus on avoin kaikille, tervetuloa!

Ilmoittautumislinkki

Tämä seminaari tarjoaa kattavan katsauksen rakennusten toteumamallintamiseen, sekä siihen liittyviin teknologioihin ja käytäntöihin.

Kerromme teille toteumamallien eri lajeista, niiden toteutuksesta, as-built BIMin käyttötapauksista ja vuonna 2025 tapahtuvasta lainsäädännönmuutoksesta.

Katso lisätiedot ja päivitykset seminaarin sivuilta!

***

Suomessa rakennetun ympäristön toimialalla on parhaillaan menossa useita laajoja uudistuksia, joiden tavoitteena on edistää hiilineutraalia yhteiskuntaa sekä rakennusalan digitalisaatiota. Ne tuovat lähivuosina uusia vaatimuksia ja mahdollisuuksia kiinteistö- ja rakennusalan kehitykselle, alan yrityksille ja muille toimijoille. Uuden Rakentamislain myötä rakennusluvat haetaan digitaalisesti tietomalleja käyttäen ja ennen luovutusta mallit on vielä päivitettävä vastaamaan toteutunutta rakennusta. Mallit tallennetaan keskitettyyn tietojärjestelmään, mistä niitä voidaan hyödyntää mm. pelastustoimessa, kaupunkisuunnittelussa, kaavoituksessa ja verotuksessa.

RADIAL tuottaa näiden uudistusten edellyttämää osaamista parantamalla pk-yritysten ja julkisten toimijoiden digitaalisia valmiuksia ja tietämystä erilaisista mallinnusteknologioista ja mallien käytöstä rakennuksen elinkaaren eri vaiheissa. Hankkeessa toteutetaan koulutuksia ja työpajoja alan pk-yrityksille ja muille toimijoille. Koulutuksissa käydään läpi lupaavia digitaalisia työkaluja ja niiden hyötyjä ja käytön edellytyksiä. Tiedon konkretisoimiseksi eri teknologioita käytetään hankkeen kokeilukohteissa, joista saatuja oppeja jaetaan osallistujille työpajoissa ja avoimissa koulutusmateriaaleissa.

Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2023 – 31.8.2025.

Hanke kuuluu Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 EU:n alue- ja rakennepolitiikan -ohjelmaan.

Rahoitusohjelma: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)


Päätoteuttaja

Metropolia

Osatoteuttajat

Aalto – MML Paikkatietokeskus

Menneet tapahtumat

BIM-toteumamallit Työpaja

Ilmoittaudu linkin kautta https://link.webropolsurveys.com/S/1B1A142C6D281EFB

Ohjelma tarkentuu lähiaikoina ja se julkaistaan hankkeen nettisivulle!