Euroopan unionin osarahoittama – Uudenmaan liitto
ARVO-auto

Autonomiset järjestelmät tulevat pikkuhiljaa yhteiskuntaan Alepa-kuljetusrobottien Starshipin kaltaisten järjestelmien, autonomisten henkilöautojen ja last-mile-kuljetuksia tarjoavien robottibussien kaltaisten palvelujen muodossa. Yhteistä kaikille näille palveluille on, että ne tuottavat omaan päätöksentekoon merkittävän määrän paikkatietoa ympäristöstä reaaliaikaisesti.

Myös yhteiskunnan toimijat (kunnat ja kaupungit) saavat tällaisia aineistoja käsiinsä. Miten tällaisia aineistoja voisi hyödyntää muissakin sovelluksissa ja miten niiden avulla voitaisiin ratkaista yhteiskunnan ja kuntien/kaupunkien ongelmia?

Itseajavat autot ja tulevaisuuden data -hankkeen teknisenä tukijalkana on Paikkatietokeskuksessa 2017-2022 kehitetty itseajava auto ARVO. Itseajavia autoja ei ole Suomessa montaa. Arvossa on sensorit älykkääseen paikantamiseen ja ympäristön havainnointiin. Itseajavat autot ja tulevaisuuden data -hanke on kehitetty Suomen Akatemian Laserkeilaustutkimuksen huippuyksikön tutkimustoiminnan (FGI & Aalto/MeMo) sivutuotteena.


Tulevat tapahtumat

Toni Rantanen: Avoimien paikkatietoaineistojen integrointi pelimoottorissa

ma 14.5.2024 klo 14 – 15 Avoimien paikkatietoaineistojen integrointi pelimoottorissa, Toni Rantanen, Aalto-yliopisto

Pelimoottorit tuovat uusia ulottuvuuksia perinteisten paikkatietoaineistojen sekä liikennedatan käyttöön.

Tervetuloa kuulemaan, miten kaupungin laajuisia paikkatietoaineistoja, kuten julkisen liikenteen sijaintitietoa, voidaan integroida kaupunkimalliin pelimoottorissa eri rajapintojen kautta. Esityksen aiheesta pitää Toni Rantanen, Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMo.

Webinaari on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoittautumaan pääset tämän linkin kautta.

Lisätietoa: https://positio-lehti.fi/tapahtumat/avoimien-paikkatietoaineistojen-integrointi-pelimoottorissa/


Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2023 – 31.8.2025.

Rahoitusohjelma: Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR)


Päätoteuttaja

MML Paikkatietokeskus

Osatoteuttaja

Aalto-yliopisto logo